Najveća zastava BiH zavijorila se nad Sarajevom povodom Dana državnosti

25.11.2017. 09:24 / Izvor: Fena
Najveća zastava BiH zavijorila se nad Sarajevom povodom Dana državnosti

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara.

Nad glavnim gradom Bosne i Hercegovine, na brdu Hum, jutros se zavijorila najveća zastava BiH na najvećem jarbolu u Sarajevu, povodom 25. novembra - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Zastava BiH dimenzija 6x12 metara postavljena je na jarbol koji je visok više od 30 metara. Kako je Feni ranije rekao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, jarbol i zastava su postavljeni na brdu Hum kako bi preglednost sa svih strana u Sarajevu bila dobra i kako bi se vidio sa svih strana.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ovom prilom je još jednom građanima BiH čestitao jedan od temeljnih datuma u hiljadugodišnjoj historiji BiH.

Ocijenio je da, iako ima problema, kriza i zastoja, BiH neumitno ide, sporo i sa svim otporima, prema cilju koji je zacrtan toga dana tokom Drugog svjetskog rata.

- Fašizam svoje lice pokazuje u svemu i zato je potrebno da se svi danas kao užeta prihvatimo te ideje, jedine istinske za koju se trebamo boriti - mir u BiH, prijateljstvo sa komšijama, borba protiv svakog zla i fašizma - poručio je Izetbegović.

Grad Sarajevo je rebalansom budžeta u septembru ove godine, između ostalog, planirao i izgradnju jarbola, najvećeg u Sarajevu, s najvećom zastavom BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti