Vijesti

/ BOSNA I HERCEGOVINA

Nakon kupovine zgrade KTK Visoko, visočki Maksi proširio proizvodnju za Alpinu

Firma Maksi d.o.o. proširila je proizvodnju za svog glavnog partnera slovenačku Alpinu.

15.01.2019. 11:37 / Izvor: Akta.ba

Firma Maksi d.o.o. proširila je proizvodnju za svog glavnog partnera slovenačku Alpinu, nakon što je prošle godine putem sudske prodaje kupila imovinu KTK Visoko za 1.015.000 KM, potvrdio je za Akta.ba direktor Admin Mašić.

Ovom kupovinom visočki Maksi je prebacio proizvodnju iz Vratnice gdje su bili pod kirijom u zgradu bivše Fabrike konfekcije KTK Visoko.

Prelaskom u veći prostor sve kapacitete usmjerili su u razvoj, povećanje proizvodnje, nabavku opreme, te prijem i obuku novih radnika.

"U Visokom radimo usluge krojenja i šivenja. Povećanjem kapaciteta proizvodnje uposlili smo na desetine novih radnika, a u narednom periodu očekujemo nova zapošljavanja", kazao je Mašić.

Inače, osnovna djelatnost visočkog Maksija je proizvodnja sportske i modne obuće koju izvoze u Sloveniju, ali se putem Alpine plasira i na bh. tržište.

Uz podršku partnera sa kojim sarađuju već 10 godina, i u budućnosti će raditi na proširenju proizvodnje i otvorenju novih radnih mjesta.

Novi vlasnik je najavio da će u fabriku dodatno investirati milion KM.

S.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti