Nakon otvaranja degustacione sale, vinarija Pajić najavila izlazak premium vina

22.01.2020. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Nakon otvaranja degustacione sale, vinarija Pajić najavila izlazak premium vina

Vinarija Pajić prošlu godinu je završila izbacivanjem na tržište pjenušavog vina Moment, koji je stvoreno za posebne trenutke.

Vinarija Pajić otvorila je novu degustacionu salu, potvrdila je za Akta.ba Jelena Radovanović, marketing menager Vinarije.

Ona je kazala kako se proširenjem kapaciteta vinarije u 2019. godine kao i sadnjom novih vinograda stvorila potreba za ugodnijim ambijentom koji će ljubiteljima vina omogućiti potpuni ugođaj uživanja.

"Našem gradu, ali i okolini ponudili smo nešto drugačiji ambijent koji omogućava bijeg iz grada i povratak uživanju u prirodi. Degustaciona sala otvorena je u novembru prošle godine te je otvorena svakim danom od 12-19 sat. U ponudi pored vina, imamo i bezalkoholna pića te hladne plate. Nudimo više od osam vrsta sireva domaćih proizvođača ali i sireve iz Italije kao i tri vrste domaće pršute. Sala prima 100 ljudi te smo do sada organizovali i različite proslave", kazaja je Radovanović.

Dodala je kako je 2019. godina bila uspješna, a završili su je izbacivanjem na tržište pjenušavog vina Moment, koji je kako i piše na etiketi stvoren za posebne trenutke.

"U 2020. iz naše vinarije izlazi i Chardonnay Barrique premium vino koje će sigurni smo pokupiti simpatije ljubitelja vina", rekla je Radovanović, dodajući kako je u planu i izrada premium Merlot Barrique.

"Takođe ova godina će biti prepuna novih stvari, proširenja degustacione sale i otvaranja kuhinje", navela je Radovanović, te poručila kako će do kraja godine Posavina imati nešto čime će svakako moći da parira poznatom vinogorju Hercegovine.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti