Nakon poplave otvoren preuređeni Mercator market u Maglaju

16.06.2014. 09:50 / Izvor: eKapija.ba
Nakon poplave otvoren preuređeni Mercator market u Maglaju

U subotu je u Maglaju, trideset dana nakon što ga je uništila poplava Mercator svečano otvorio vrata trgovine u ulici Sulejmana Omerovića Cara bb u Maglaju.

U subotu je u Maglaju, trideset dana nakon što ga je uništila poplava Mercator svečano otvorio vrata trgovine u ulici Sulejmana Omerovića Cara bb u Maglaju, novog modernizovanog izgleda na starom mjestu nekadašnje trgovine DP marketa. Mercator Market bruto površine 200 m2 sa kompletno promijenjenom opremom, ponudit će kupcima širok asortiman proizvoda za svakodnevnu potrošnju u prijatnom ambijentu sa ljubaznim osobljem.

Trgovina, koja je u potpunosti uništena poplavom, preuređena je za kupce i oni će svoje kupovine obavljati u prijatnom i modernom ambijentu nove trgovine na starom mjestu. "Pored ugodnog ambijeta, za kupce smo pripremili posebnu akcijsku ponudu odabranih proizvoda periodu od 14.06.2014. – 28.06.2014. Za sve kupce, korisnike Mercator Pika kartice kupovine ćemo nagraditi i dvostrukim Pika bodovima, a posebne pogodnosti koje nudimo kupcima su besplatna kupovina za svakog 50-tog kupca i poklon paketi kupcima za kupovine vrijedne 15 KM i više", saopćili su iz Mercatora.

Inače, Mercator je već 16. maja značajnu pomoć u osnovnim životnim namjernicama kao što su mlijeko, voda, konzerve, pelene za djecu itd., uputio preko Kantonalne uprave civilne zaštite ZD Kantona za stradalo stanovništvo Maglaja, i odmah pokrenuo akciju prikupljanja pomoći u svim trgovinama Mercatora i DP Marketa za stanovnike ugroženih područja. Realizovan je Humanitarni sajam knjiga sa poslovnim partnerima na kojem su prikupljene knjige za obnovu knjižnog fonda nastradale biblioteke u Maglaju.

Pomoć nastradalom stanovništvu Maglaja, Mercator BH će nastaviti pružati i u narednom periodu, navodi se u saopćenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti