Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nakon preuzimanja: Može li Selimović vratiti na tržište Medikomerc?!

09.07.2021. 09:15 / Izvor: Akta.ba

Prema podacima Registra vrijednosnih papira kompanija Net Publishing d.o.o. Sarajevo preuzela je većinski udio u firmi Medikomerc.

Novi većinski vlasnik dionica je Net Publishing sa 70% udjela.

Ova firma se bavi distribucijom filmova, videofilmova i televizijskog programa, a u vlasništvu je firme Consulting & PR Sarajevo, čiji je vlasnik Mujo Selimović. 

Medikomerc je dioničko društvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu medicinskim robama, a firma zadnje dvije godine uopšte nije imala prihoda, što je iznenađujuće s obzirom da su godinu prije često pobijeđivali na tenderima zdravstvenih ustanova, poput Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH, bolnica širom BiH, i tako dalje. 

Također, prije tri godine kompanija BLBH Invest iz Beča prodala je udio od 69,7 posto, koliko je posjedovala u preduzeću Medikomerc. Kupac dionica krio se iza skrbničkog računa Raiffeisen bank d.d. BiH, na kojem je  tada koncentrisano vlasništvo nad 72,4 posto dionica Medikomerca.

Podsjetimo, Selimović je odnedavno i vlasnik Hotela Blanca koji je prodat za 9,5 miliona KM.

U tabeli pogledajte prvih 10 vlasnika Medikomerca: 

B.K. 

PODIJELI:

TAGOVI:

medikomerc

mujo selimović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti