Nakon preuzimanja: Može li Selimović vratiti na tržište Medikomerc?!

09.07.2021. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Nakon preuzimanja: Može li Selimović vratiti na tržište Medikomerc?!

Medikomerc zadnje dvije godine uopšte nije imao prihoda, iako su 2018. godine često pobijeđivali na tenderima zdravstvenih ustanova.

Prema podacima Registra vrijednosnih papira kompanija Net Publishing d.o.o. Sarajevo preuzela je većinski udio u firmi Medikomerc.

Novi većinski vlasnik dionica je Net Publishing sa 70% udjela.

Ova firma se bavi distribucijom filmova, videofilmova i televizijskog programa, a u vlasništvu je firme Consulting & PR Sarajevo, čiji je vlasnik Mujo Selimović. 

Medikomerc je dioničko društvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu medicinskim robama, a firma zadnje dvije godine uopšte nije imala prihoda, što je iznenađujuće s obzirom da su godinu prije često pobijeđivali na tenderima zdravstvenih ustanova, poput Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH, bolnica širom BiH, i tako dalje. 

Također, prije tri godine kompanija BLBH Invest iz Beča prodala je udio od 69,7 posto, koliko je posjedovala u preduzeću Medikomerc. Kupac dionica krio se iza skrbničkog računa Raiffeisen bank d.d. BiH, na kojem je  tada koncentrisano vlasništvo nad 72,4 posto dionica Medikomerca.

Podsjetimo, Selimović je odnedavno i vlasnik Hotela Blanca koji je prodat za 9,5 miliona KM.

U tabeli pogledajte prvih 10 vlasnika Medikomerca: 

B.K. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti