Nakon raspisivanja javnog poziva za "Hepok" iz Mostara zainteresovano nekoliko kompanija

02.08.2008. 10:31 / Izvor: Dnevni Avaz
Nakon raspisivanja javnog poziva za 'Hepok' iz Mostara zainteresovano nekoliko kompanija

Nakon javnog poziva za dostavljenje ponuda za kupovinu 67 % državnog kapitala u nekadašnjem gigantu "Hepok" Mostar koji je raspisan početkom jula, do sada su svoje interesovanje za privatizaciju ovog preduzeća pokazale dvije kompanije i jedna ortačka firma iz Sarajeva. To je jučer za Dnevni avaz potvrdio direktor Agencije za privatizaciju FBiH Enes Ganić.

Prema njegovim riječima, svoje interesovanje do sada su pokazali kompanija "Boreas", iza koje stoji "Stanić Group" i "Amco Comerc" Muamera Alete iz Sarajeva, kao i grupa fizičkih lica iz Sarajeva, koji su spremni investirati u Mostar. Ganić je dodao da su zainteresirani već počeli dolaziti u "Hepok" radi snimanja stanja u toj kompaniji. Mada je ranije najavljivana kao najozbiljniji kandidat, hrvatska kompanija "Kutjevo" Envera Moralića još se nije oglasila. Moralić, jedan od najuspješnijih biznismena na Balkanu, čija se imovina procjenjuje na iznos od 100 miliona do milijardu EUR, najavljivao je kako u "Hepok" namjerava uložiti oko 15 miliona EUR za dvije godine.

Pored njega i već spomenutih kompanija, zainteresirani su bili i kompanija "Jafa komerc" iz Blagaja, biznismena Hame Badžaka, "Vino plod" Gorana Čule i "Lijanovići" iz Širokog Brijega. Vjeruje se da bi se ozbiljnije interesovanje investitora za "Hepok", među kojima je i Moralić, mogao pojaviti pred kraj isteka roka za prijavu na javni poziv 8. septembra ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti