Namibija najvažniji kupac oružja i opreme iz Bratunca

13.02.2018. 08:06 / Izvor: RTRS
Namibija najvažniji kupac oružja i opreme iz Bratunca

Vlada Republike Srpske ćei dalje podržavati kompaniju Tehnički remont pri izlasku na nova i proširenju plasmana na tržištima gdje već dobro posluje.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić najavio je u Bratuncu, da će vlada Republike Srpske i dalje podržavati kompaniju Tehnički remont pri izlasku na nova i proširenju plasmana na tržištima gdje već dobro posluje. 

Đokić je istaknuo da je Namibija jedan od najvažnijih kupaca naoružanja i vojne opreme koju proizvodi ta kompanija.

"Najvažnije je da je u Tehničkom remontu zaposleno 150 ljudi, koji imaju sigurnu budućnost, kao i to da se očekuje proširenje proizvodnje, što treba omogućiti otvaranje novih radnih mjesta", dodao je ministar. Đokić je posjetio Tehnički remont zajedno s izaslanstvom Namibije, koje je predvodio državni tajnik Peter Vilhe.

"Danas smo provjerili kako funkcionira suradnja vlade RS i Tehničkog remonta uspostavljena prije gotovo četiri godine i ocijenili da je nužno uskoro proširiti taj sporazum, radi nastavka aktivnosti koje će omogućiti daljnji razvoj ove kompanije. Delegacija Namibije se u Tehničkom remontu uvjerila u proces proizvodnje, programe i dinamiku isporuke artikala za koje su zainteresirani", rekao je Đokić.

Dodao je da je razgovarano i o tome šta trebaju uraditi resorno ministarstvo i vlada, kao suvlasnici Tehničkog remonta, da bi pomogli toj kompaniju u rješavanju problema, posebno u nastupu na drugim tržištima zbog složene procedure izvoza naoružanja, vojne opreme i streljiva koji se proizvode i remontiraju. Direktor Tehničkog remonta Slaven Ristić rekao je da je izaslanstvo Namibije zadovoljno suradnjom i zainteresirano za njeno proširenje i nove proizvode, kao što su strojevi za razminiranje.

"Ta suradnja će, prema tvrdnji članova namibijskog izaslanstva, biti nastavljena i proširena, a to nam daje jamstvo da ćemo imati bolju zaradu, razvoj i potrebu za novim zapošljavanjem", objasnio je Ristić, izvještava RTRS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti