namjestaj.shop i Akta.ba u projektu podrške kompanijama drvnog sektora

14.10.2020. 12:26 / Izvor: Akta.ba
namjestaj.shop i Akta.ba u projektu podrške kompanijama drvnog sektora

Predmet Memoranduma je saradnja između prve digitalne platforme za promociju i prodaju namještaja iz Bosne i Hercegovine.

U cilju jačanja podrške kompanijama iz drvno-prerađivačkog sektora Bosne i Hercegovine Agencija za promociju SIMPERFECT i poslovni portal Akta.ba potpisali su danas Memorandum o saradnji.

Predmet Memoranduma je saradnja između prve digitalne platforme za promociju i prodaju namještaja iz Bosne i Hercegovine, namjestaj.shop i poslovnog portala Akta.ba u cilju jačanja i podrške kompanijama kroz zajednički rad.

Inače, radi se o prvoj digitalnoj platformi za promociju i prodaju namještaja iz Bosne i Hercegovine. 

"Prateći svjetski i regionalni trend, odlučili smo tržištu drvno-prerađivačke industrije u Bosni i Hercegovini ponuditi moderan način promocije, prodaje i kupovine", izjavila je za Akta.ba Samira Avdić, voditeljica ovog projekta.

"Informisanje poslovne zajednice, umrežavanje i poticanje saradnje, te promocija proizvoda, usluga i poslovnog potencijala platforme, samo su neki od strateških ciljeva zajedničke saradnje. Vjerujemo da ćemo promocijom i izgradnjom brendova domaće drvne industrije doprinijeti ostvarivanju njihovog rasta, razvoja i novih poslovnih ugovora", izjavila je voditeljica marketinga Akta.ba Sabrina Nogo.

Kao realizator projekta, Agencija za promociju SIMPERFECT je ideju posebnih usluga za prodaju i promociju u sektoru namještaja je proizašla iz samog iskustva i rada u ovom sektoru u odijelu marketinga i prodaje. 

"Uvidjevši da se jako malo pažnje poklanja promociji i prodaji na domaćem tržištu ali i zajedničkom predstavljanju na inostranim tržištima, odlučili smo da napravimo platformu koja će uvezati sve tri strane u ovom lancu", dodaje Avdić. 

Prateći svjetski i regionalni trend, odlučili su tržištu drvno-prerađivačke industrije u Bosni i Hercegovini ponuditi  moderan način promocije, prodaje i kupovine. 

Jedinstvena platforma proizvođača namještaja iz Bosne i Hercegovine je svojevrstan online sajam namještaja sa stalnom postavkom. 

Na engleskom, njemačkom i bosanskom jeziku, proizvođači će biti predstavljeni partnerima i kupcima iz zemlje, Europe i svijeta.  

Poseban dio platforme je i online prodavnica u kojoj će kupci iz Bosne i Hercegovine moći pregledati i kupiti najnoviju kolekciju ili outlet program. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti