Vijesti

Narodna banka izdala dozvolu za rad "Merkur osiguranju"

18.06.2007. 14:44 / Izvor: Tanjug

Narodna banka Srbije saopštila je da je izdala dozvolu za rad akcionarskom društvu za životno osiguranje, "Merkur osiguranje"sa sedištem u Beogradu, čija je delatnost obavljanje poslova životnog osiguranja.

Većinski osnivač je pravno lice "Merkur Vesicherung" A.G. iz Graca, Austrija, inače najstarije društvo za osiguranje u toj zemlji, osnovano 1798. godine, podsetila je NBS navodeći da ovo društvo pruža sve vrste usluga osiguranja, ali je najpoznatije po dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju.

"Merkur Vesicherung" A.G. treće je po veličini društvo za osiguranje u Austriji.

Poslovna grupa "Merkur", koja je pre dvanaest godina počela širenje na druga tržišta jugoistočne Evrope, sada posluje u većini zemalja u okruženju - Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Rumuniji - prvenstveno u oblasti životnog osiguranja.

Ukupna ostvarena premija u 2005. iznosila je 281.220.000 EUR, od kojih se 20% ostvaruje u filijalama u inostranstvu. "Merkur" zapošljava oko 1.000 službenika, a ima oko 600.000 klijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti