Nastavak operativne akcije "Transfer", pretresi na području KS i I. Sarajeva

29.10.2020. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Nastavak operativne akcije 'Transfer', pretresi na području KS i I. Sarajeva

Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u nastavku operativne akcije "Transfer" započeli pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva.

Akcija se provodi zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 249. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela", u vezi sa krivičnim djelom iz člana 294. "Prevara", člana 373. "Krivotvorenje isprave" i člana 397. "Neovlašteni pristup sistemu i mreži elektronske obrade podataka", propisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, te člana 209. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Pranje novca“. 

Više informacija o rezultatima operativne akcije bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.                        

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti