Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nastavak pomoći nižim nivoima vlasti

09.06.2021. 15:02 / Izvor: Akta.ba

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić održao je danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sastanak s predstavnicima Kantona Sarajevo zastupnikom u Skupštini ovog kantona Mahirom Devićem i ministrom privrede u Vladi KS Adnanom Delićem.

Na sastanku je razgovarano o projektima koje podržava Vlada Federacije BiH na području Kantona Sarajevo, s posebnim naglaskom na privredu. Također, bilo je riječi i o pomoći Federalne vlade nižim nivoima vlasti, posebno kantonima, kako u prošloj tako i u ovoj godini.

Novalić je prezentirao efekte poduzetih mjera i aktivnosti Vlade FBiH na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije u protekloj godini, a kantonalne predstavnike je upoznao i s planom podrške Federalne vlade nižim nivoima vlasti u ovoj godini.

"Vlada Federacije nastavlja pomagati niže nivoe vlasti, pa tako i Kanton Sarajevo koji smo prošle godine podržali sa 100 miliona KM grantova namijenjenih zaustavljanju posljedica pandemije", rekao je premijer Novalić. Istakao je i da je, na prijedlog Vlade, Parlament FBiH  izmjenio zakon o izvršavanju Budžeta FBiH za tekuću godinu, kojim je omogućeno da se gradovima i općinama dodijeli 30 miliona KM iz federalnog budžeta. Očekujemo da uskoro bude donesena ova odluka.

Tokom sastanka je razgovarano i o infrastrukturnim projektima i unapređenju saobraćajne povezanosti, kao i o razvoju industrije i privrede, te ekonomskog potencijala ovog kantona.

PODIJELI:

TAGOVI:

Pomoć preduzetnicima

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti