Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nastavak subvencioniranja gasnih priključaka u KS-u

04.05.2020. 19:22 / Izvor: Fena

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić i v.d. direktora KJKP "Sarajevogas" Sarajevo Samir Pajević potpisali su Aneks sporazuma o saradnji na realizaciji projekta subvencioniranja gasnih priključaka na postojeću infrastrukturu Sarajevogasa.

 

Radi se o projektu čija je realizacija počela 2018. godini, a u okviru kojeg je do sada izdvojeno oko 850.000 KM za priključivanje 811 korisnika na plinsku infrastrukturu.

Projekt obuhvata aktivnosti stimulacije ugradnje priključaka za nove korisnike prirodnog gasa, kao i subvencioniranje rekonstrukcije unutrašnjih gasnih instalacija kod korisnika koji su u međuvremenu zbog različitih kvarova obustavili upotrebu ovog energenta.

Sredstva koja su predviđena Aneksom sporazuma iznose 350.000 KM, a uskoro će biti objavljeni javni pozivi za odabir korisnika subvencije.

Na ovaj način će ukupna izdvojena sredstva iznositi 1.201.000 KM, a treba naglasiti da je krajnji cilj projekta povećanje broja korisnika plina kao ekološki prihvatljivog energenta, čime se doprinosi poboljšanju kvalitete zraka u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti