Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nastavak uspješne saradnje Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Granične policije

27.02.2018. 08:28 / Izvor: Fena

Na sastanku koji su jučer održali direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković i direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić dosadašnja međusobna saradnja ocijenjena je izuzetno uspješnom.

Na sastanku je posebno bilo riječi o predstojećoj ljetnoj sezoni, najfrekventnijem periodu godine, kada se redovno obaraju rekordi po broju putnika, a što usložnjava zahtjeve u kadrovskom smislu, kako Granične policije BiH, tako i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Konstatirano je da je upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH rekordna ljetna sezona 2017. prošla bez bilo kakvih problema i prevelikih gužvi.

Rukovodstvo aerodroma upoznalo je direktora Galića i saradnike sa svim najvažnijim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će biti povećani i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije na aerodromu.

U kontekstu modernizacije i dogradnje Terminala B, evidentno je da se radi o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, s obzirom da Međunarodni aerodrom Sarajevo nema zamjenskih kapaciteta, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.

Galić je naveo da je opredjeljen za maksimalan doprinos i podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu, širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u Jedinici Granične policije Aerodrom Sarajevo, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti