Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nastavljaju se aktivnosti na prodaji poslovne zgrade Hidrogradnje

12.06.2014. 16:10 / Izvor: eKapija.ba

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić  i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj primili su danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, predstavnike Nadzornog odbora, Uprave i Sindikata "Hidrogradnje" d.d. Sarajevo, te s njima razgovarali o stanju u ovoj kompaniji i mogućnostima rješavanja problema s kojima je suočena.

Nikšić i Trhulj podsjetili su da je Federalna vlada ispunila sve obveze koje je preuzala ranijim Sporazumom potpisanim s "Hidrogradnjom", a da će i dalje činiti sve kako bi bili stvoreni preduvjeti za uspješno poslovanje ovog kolektiva.

Jedan od današnjih zaključaka je da budu nastavljene aktivnosti na prodaji „Hidrogradnjine“ poslovne zgrade u Sarajevu, a u ovaj proces treba biti uključena Agencija za privatizaciju u FBiH. Sredstvima dobijenim prodajom bio bi uvezan radni staž zaposlenicima "Hidrogradnje" koji su stekli uvjete za odlazak u mirovinu. To bi, ujedno, doprinijelo racionalizaciji broja radnika.

Do sljedeće sjednice Vlade FBiH, također je zaključeno, Nadzorni odbor treba predložiti novog vršitelja dužnosti direktora "Hidrogradnje", pošto je sadašnji dao ostavku na ovu poziciju.

Očekuje se da "Hidrogradnje" dobije poslove koji se odnose na saniranje šteta izazvanih poplavama i odronima, naravno one za koje je njezina građevinska operativa osposobljena.

Zadatak Uprave "Hidrogradnje"“ jeste traženje i osiguravanje novih poslova za ovu kompaniju, kazano je tijekom današnjih razgovora u kojima je sudjelovao i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti