Nastavljena ekspanzija M:tel-a u FBiH

06.01.2009. 09:34 / Izvor: Oslobođenje
Nastavljena ekspanzija M:tel-a u FBiH

"Preduzeće Telekom Srpske trenutno ima oko 1.100.000 korisnika mobilne telefonije u BiH (M:tel), tržišno učešće kompanija u oblasti mobilne telefonije u BiH iznosi oko 38 posto, a do kraja 2009. godine građanima BiH biće omogućeno korištenje svih usluga koje se danas mogu sresti na tržištima razvijenih zemalja zapadne Evrope", najavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srpske.

Telekom Srpske planira da uvede nove usluge u fiksnoj i mobilnoj telefoniji. Tokom sljedeće godine M:tel planira da plasira mreže treće generacije u mobilnoj telefoniji kao i interaktivnu IP televiziju preko ADSL tehnologije.

Poslovnu 2008. godinu Telekom Srpske je – naglašava Ćulibrk – prema procjenama, završio sa 50 posto većom dobiti u odnosu na 2007. godinu.

Uspjeh Telekoma Srpske ogleda se i u činjenici da je u Federaciji BiH broj korisnika mobilne telefonije sa oko 10.000, koliko ih je bilo prije privatizacije ovog telekoma, povećan na 170.000 korisnika.

"S obzirom na to da smo postigli rekordan rast broja korisnika od juna 2007. godine do danas, te da smo naše tržišno učešće u BiH u oblasti mobilne telefonije povećali za skoro pet posto, smatram da imamo razloge da budemo izuzetno zadovoljni", ističe Ćulibrk.

Prema njegovim riječima, korisnici mobilne telefonije i interneta iz cijele BiH prepoznali su kvalitet ponude Telekoma Srpske i uvjerili se u njegovu spremnost da na konkurentnom trištu telekomunikacionih usluga koje postaje sve liberalnije, uvijek ponudi više.

"Bez obzira na krizu, o kojoj se u ovom trenutnku mnogo govori, M:tel će i u narednoj godini nastaviti sa investicijama i pokušati da doprinese da opšta ekonomska slika zemlje bude što bolja. Naši planovi za 2009. godinu u svim segmentima nose karakter rasta i napretka", ističe Ćulibrk.

Telekom Srpske spremno će se – ističe on – suočiti sa novim izazovima i provesti u djelo "izuzetno ambiciozne, ali ostvarive planove".

Ćulibrk je naveo da je prošla godina protekla u znaku unapređenja usluga i ponude, intenzivnog prodora na federalno tržište, kao i rekordnog rasta broja korisnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti