NBR započeo provedbu projekta Aktivne žene u samozapošljavanju

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

NBR započeo provedbu projekta "Aktivne žene u samozapošljavanju"

24.06.2019. 08:41 / Izvor: Akta.ba

Nakon zvaničnog potpisivanja Ugovora o dodjeli granta između Američke ambasade i NBR-a, od 31. maja 2019. godine, NEZAVISNI BIRO ZA RAZVOJ (NBR) je započeo s provedbom aktivnosti projekta "Aktivne žene u samozapošljavanju" (Projekat).

Početak implementacije Projekta obuhvatio je uobičajene organizaciono-tehničke i administrativno-finansijske aktivnosti. U nastavku, održani su i sastanci Tima za implementaciju Projekta (Modriča, 07.06.) kao i sastanak sa predstavnicama Udruženja "Dobor Kula“ iz Vukosavlja (19.06.). Na sastancima su usaglašeni način, dinamika, uloge i zadaci ključnih aktera i druga pitanja koja su bitna za uspješnu provedbu Projekta.

Pored toga, uslijedit će sastanci sa predstavnicama Udruženja "Veliko srce" iz Modriče i Udruženja „4T“ iz Tarevaca.

U želji da se postignu očekivani rezultati, Projekat će biti usmjeren na doprinos ekonomskom osnaživanju žena u opštinama Vukosavlje i Modriča, kroz samozapošljavanje žena i jačanje njihovog preduzetničkog duha, pružanje podrške samozapošljavanju žena iz navedenih opština i podrška održivosti njihovih poslovnih aktivnosti, jačanjem vlastitih proizvoda.

Projekat se realizira u sklopu Programa osnaživanja žena, finansiranog od strane Američke ambasade u Sarajevu.

Ukupna vrijednost projekta je 22.073,00 USD.

PODIJELI:

TAGOVI:

NBR

žene

samozapošljavanje

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti