Nedax iz Sarajeva oprema moderno Lječilište u Tuzli

12.02.2016. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Nedax iz Sarajeva oprema moderno Lječilište u Tuzli
OTVORI GALERIJU

Konkurencija je bila jaka, preko 20 firmi javilo se kao ponuđač, a firma Nedax je dobila povjerenje investitora koji je u svoj objekat uložio najbolju i najkvalitetniju opremu.

Kompanija Nedax d.o.o. Sarajevo oprema "PZU Lječilište AQUA Bristol " Tuzla. Radi se o novom i modernom centru koji raspolaže sa vrhunskom opremom za rehabilitaciju i koji od 1. februara 2016. godine nudi usluge kompletne fizikalne terapije i specijalističko-konsultativne preglede.

Ermin Delija, direktor kompanije Nedax u razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako se radi o jako zahtjevnom projektu.

"Konkurencija je bila jaka, preko 20 firmi javilo se kao ponuđač, a firma Nedax je dobila povjerenje investitora koji je u svoj objekat uložio najbolju i najkvalitetniju opremu", kaže Delija, pojašnjavajući kako je Nedax u okviru projekta opremio ordinacije sa opremom za ultrazvučnu, elektro, kombinovanu, laser, magnetnu i kineziterapiju, limfnu drenažu i T-Care, zajedno sa kompletnim kabinetom za hidroterapiju i izvršili edukaciju postojećeg osoblja.

Hidro blok Lječilišta opremljen je sa 12 specijalnih kada za podvodnu masažu.

"Još uvijek radimo na opremaju drugih dijelova Lječilišta gdje bi trebalo da bude devet ordinacija. Do sad je opremljena interventna ordinacija, sada se prelazi na drugi segment, a to su ultrazvučni aparati, ginekološki odjel, radiologija, kardioliški odjel", pojasnio je Delija.

Osim navedenog projekta kompanija kaže radi i na opremanju Zavoda za ovisnost i alkoholizam koji se nalazi o okviru Jagomira (Sarajevo).

"Već smo opremili jedan dio medicinskim i kancelarijskim namještajem", kaže Delija.

Inače, Nedax d.o.o. kao partnerska firma formirana je davne 1996. godine, pa sve do danas, bilježi samo uspjehe u poslovanju. Generalni su zastupnici, distributeri i partneri nekoliko svjetskih firmi kao što su Toshiba Medical Systems, Enraf Nonius, Lima, Gima itd.

Ponosni su jer u BiH nema ozbiljnije zdravstvene ustanove koja ne posjeduje njihovu opremu. U poslijednje vrijeme najveći interes iskazuju privatne zdravstvene ustanove, upravo zbog toga što za svoj novac zahtjevaju najkvalitetniju opremu, uz najkvalitetniji i najbrži servis.

"Ponosni smo što je to tako. Cilj nam je da budemo još kvalitetniji i idemo dalje", zaključio je direktor.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti