Neke austrijske i njemačke kompanije ne žele cijepljene radnike

25.01.2021. 07:52 / Izvor: seebiz.eu
Neke austrijske i njemačke kompanije ne žele cijepljene radnike

Ko dopusti da mu ubrizgaju nepouzdana cjepiva, osporene od brojnih stručnjaka u svijetu, ugrožava stabilnost poslovanja preduzeća, objavila je uprava preduzeća Mentrup.

Uprava poduzeća Mentrup Bedachung und Holzbau iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija, objavila je na Facebooku priopćenje da, ako se netko od zaposlenih cijepi – dobija momentalni otkaz.

U tekstu te kompanije  je pisalo da „tko dopusti da mu ubrizgaju nepouzdana cjepiva, osporene od brojnih stručnjaka u svijetu, ugrožava stabilnost poslovanja poduzeća“.

Mi snosimo odgovornost za sve zaposlene. To podrazumeva postojan promet, plaće na vrijeme…Odbijamo eksperimente s proizvodnim kapacitetima svog poduzeća zbog dobiti farmaceutske industrije. U tom pogledu obučavamo svoje zaposlene i na to im skrećemo pažnju. Mi smo ekipa koja radi zajedno. Svi imamo zadatak da svoje poduzeće, obitelji i obitelji zaposlenih, stabilno provedemo kroz ovu krizu. Tko to ne razumije, morat će potražiti posao negdje drugdje. Hvala na pažnji“, pisalo je u tekstu ove firme.

Poslije kritika, vlasnik poduzeća je obrisao objavu.

Moj stav povodom prethodne objave – srdačno se zahvaljujem svima, i mislim to ozbiljno. Živimo u vremenu kad se sve prihvaća nekritički. Na starim i bespomoćnim ljudima vrši se cijepljenje, i bez stručnog objašnjenja, pritom, zapravo, ni ne znajući posljedice po čovjeka. Prihvaća se da ministri preko stručnih osoba jednostavno odluče da se morate cijepiti ili ostajete bez posla. Imam najbolje zaposlene koje poslodavac može poželjeti. Nikome od njih nisam ni zabranio cijepljenje (što kod svih ne bi ni bilo neophodno), niti ga postavio kao obavezu. To neću činiti ni ubuduće, jer to ionako nije na meni. U petak smo to razjasnili sa zaposlenima i obrazložili objavljeno priopćenje“, napisao je vlasnik.

Dodaje da „nitko nema pravo da nekom protiv njegove volje uskraćuje cijepljenje, a pogotovo da mu je nameće“.

Prema pisanju Spiegela, prvobitna, obrisana objava podijeljena je za dan 3.000 puta, i imala 9.000 lajkova.

Sličan slučaj dogodio se i u Austriji gde je firma, koja se također bavi postavljanjem krovova, postavila oglas da traži radnike uz zahtjev da oni koji su se cijepili protiv korone ili planiraju to učiniti, da se ne prijavljuju, ali je i taj oglas obrisan, prenio je portal Heute.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti