Nenadić-Bukinac: Postoji mnogo potencijala za saradnju Slovenije, BiH i KS

13.06.2020. 09:58 / Izvor: Akta.ba
Nenadić-Bukinac: Postoji mnogo potencijala za saradnju Slovenije, BiH i KS

Republika Slovenija je veoma zainteresirana da pruži svaku vrstu podrške Kantonu Sarajevo na implementaciji evropskih i drugih projekata.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić ugostio je jučer ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac, s kojom je razgovarao o mogućnostima za razvoj privredne saradnje, s akcentom na oblast turizma.

Razgovarano je o političkim odnosima između Republike Slovenije, Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo, ali je sastanak bio prilika i za razmjenu iskustava i pružanje podrške Bosni i Hercegovini u razvoju obnovljivih izvora energije i uspostavi tzv. "zelenih gradova".

Poduzimanje mjera u obje zemlje u saniranju stanja izazvanih pandemijom koronavirusa bilo je također dio razgovora.

"Republika Slovenija je veoma zainteresirana da pruži svaku vrstu podrške Kantonu Sarajevo na implementaciji evropskih i drugih projekata.", naglasio je premijer Nenadić.

Složio se s ambasadoricom Bukinac da postoji još mnogo potencijala i prostora za unapređenje međusobne saradnje na privrednom i kulturnom planu.

Najavljen je skori sastanak unutar koordinacije Kantona Sarajevo s ambasadama akreditiranim u BiH i međunarodnim organizacijama po pitanju zajedničke realizacije privrednih i infrastrukturnih projekata, te projekta u oblasti zaštite okoliša, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti