Nenadić i Arifagić: Adaptacija novog izolatorija odvija se u planiranim rokovima

14.10.2020. 15:22 / Izvor: Akta.ba
Nenadić i Arifagić: Adaptacija novog izolatorija odvija se u planiranim rokovima

U fokusu današnjeg sastanaka premijera KS Marija Nenadića i šefa Programa za lokalni razvoj UNDP-a u BiH Edisa Arifagića bile su pripreme za rekonstrukciju i adaptaciju novog izolatorija.

U fokusu današnjeg sastanaka premijera KS Marija Nenadića i šefa Programa za lokalni razvoj UNDP-a u BiH Edisa Arifagića bile su pripreme za rekonstrukciju i adaptaciju novog izolatorija u prostoru bivše garnizonske ambulante u krugu Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Oni su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim napretkom u realizaciji ovog projekta, te istakli da je potrebno okončati još neke administrativne procedure, obzirom na nadležnosti svih koji su uključeni u njegovu implementaciju.

"Pripremni građevinski radovi na samom objektu su uspješno kompletirani, angažovan je izvođač koji će raditi konačnu adaptaciju objekta, odnosno građevinske radove i izgradnju novih instalacija. Objavljen je tender za nabavku potrebne opreme. Sve se odvija u planiranim rokovima, kako bi do kraja godine ovaj objekat bio operativan za prijem pacijenata", ključna je poruka sa današnjeg sastanka.

Vrijednost radova na adaptaciji iznosi oko milion KM, dok će pola miliona KM biti utrošeno za nabavku potrebne opreme za novi izolatorij.

Ovaj projekt Vlada KS implementira u saradnji sa UNDP-jem, a trenutno se na području Kantona zajednički realiziraju projekti u vrijednosti od oko 30 miliona KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti