Nenadić i Kafedžić o suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo

23.12.2020. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Nenadić i Kafedžić o suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić održao je jučer sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo Erduanom Kafedžićem.

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić održao je jučer sastanak sa šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo  Erduanom Kafedžićem.

Tokom sastanka analizirana je uspješna saradnja i naglašena važnost zajedničkog prepoznavanja rizika za korupciju u KS.

Premijer Nenadić je podsjetio šefa Ureda o problemima sa kojima se suočavao, kao što su nemogućnost imenovanja ministra zdravstva Kantona Sarajevo , migrantska kriza, moratorij o zapošljavanju, lokalni izbori i drugo, a što su pitanja koja su od strane Ureda ocijenjena kao visokorizična.

Govorilo se o podršci koju je Vlada KS pružila Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, a Kafedžić je informisao Nernadića o ojačanim kapacitetima, uspostavi informacionog sistema monitoringa i drugim mjerama vezanim za procese javnih nabavki, zapošljavanja u javnom sektoru i drugim pitanjim koja prati ovaj ured.

Kafedžić se osvrnuo na rad  Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom  tokom mandata ove Vlade KS, upoznao premijera Nenadića o procesima kojima je Ured upravljao i naglasio važnost zajedničkog rada i saradnje na suzbijanju korupcije u Kantonu Sarajevo, saopoćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti