Neophodno usvajanje budžeta institucija BiH radi nastavka aranžmana s MMF-om

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Neophodno usvajanje budžeta institucija BiH radi nastavka aranžmana s MMF-om

17.01.2020. 08:21 / Izvor: Akta.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je jučer u Sarajevu sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Andrewom Jewellom.

Predsjedavajući je upoznao rezidentnog predstavnika MMF-a da je novoformirano Vijeće ministara opredijeljeno za nastavak realizacije socioekonomskih mjera koje će doprinijeti fiskalnoj stabilnosti i unapređenju ekonomskog i privrednog ambijenta BiH.

Tokom sastanka sagovornici su ocijenili da je neophodno što skorije usvajanje budžeta institucija BiH za 2020. kako bi bio nastavljen postojeći, ali i otvoren put ka novom aranžmanu sa tom međunarodnom finansijskom organizacijom.

Tegeltija je naglasio da je dobro da BiH ima aranžman sa MMF-om, jer prisustvo te međunarodne finansijske organizacije daje sigurnost ostalim finansijskim institucijama i organizacijama, kao i budućim investitorima, u fiskalnu stabilnost zemlje.  

Sagovornici su ocijenili i da je dosadašnja saradnja Vijeća ministara i MMF-a bila korektna, te izrazili uvjerenje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti