NERDA: Prezentacija Strateških planova za šest ministarstava Vlade TK

08.09.2011. 10:19 / Izvor: Fena
NERDA: Prezentacija Strateških planova za šest ministarstava Vlade TK

Predstavnici šest ministarstava u Vladi Tuzlanskog kantona jučer su u Tuzli predstavili razvojne srednjoročne strateške planove za period 2012.-2014. godina.

Planovi su nastali zajedničkim angažmanom ministarstava i Udruženja za razvoj "NERDA".

Strateški planovi su urađeni za ministarstva obrazovanja, razvoja i poduzetništva, trgovine, turizma i saobraćaja, poljoprivrede, industrije, energetike i rudarstva i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštitu okoline.

Predstavnici NERDA-e i Vlade Tuzlanskog kantona smatraju da je izrada ovih dokumenata od velike važnosti za razvoj ovog kantona a prvi čovjek Vlade Sead Čaušević ocjenjuje ovo kao veliki iskorak naprijed, koji će za ishod imati transparetnije korištenje javnih fondova i reformu javne uprave.

NERDA je u saradnji s konsultantskom kućom Everest u aprilu počela aktivnosti jačanja kapaciteta za strateško planiranje pomenutih ministarstava.

"Metodologija, koja postaje obavezna u planiranju, primijenjena je u Tuzlanskom kantonu uz finansiranje projekta Credo koji implementiramo, a donator je švedska agencija SIDA. Jako sam zadovoljan rezultatima, ovo je prvi put da se na ovakav način planira, a dogodine će isti proces proći i ostala ministarstva. Iz godine u godinu će se pratiti implementacija i ažurirat će se planovi", kazao je direktor NERDA-e Enes Drljević koji smatra da je cijeli projekt veoma dobar način za funkcioniranje Vlade TK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti