Nevesinje želi bolju povezanost i spajanje na Koridor 5C

20.05.2019. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Nevesinje želi bolju povezanost i spajanje na Koridor 5C

U obrazloženju inicijative koja će biti ponuđena odbornicima na usvajanje navodi se da je magistralni put Nevesinje – Mostar u lošem stanju.

Na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine Nevesinje koja je zakazana za 23. maj nalazi se Prijedlog zaključka o podnošenju inicijative Vladi Republike Srpske za preusmjeravanje novčanih sredstava iz projekta „Moderizacija regionalnog puta Nevesinje - Berkovići“ na projekat „Rehabilitacija i izgradnja dijela magistralnog puta koji spaja Istočnu Hercegovinu sa Koridorom 5C“, piše hercegovinapress.com.

U obrazloženju inicijative koja će biti ponuđena odbornicima na usvajanje navodi se da je magistralni put Nevesinje – Mostar u lošem stanju i da je neophodno pronaći najoptimalnije rješenje za planiranje, projektovanje i izgradnju saobraćajnice koja bi zadovoljavala tehničke norme propisane zakonom.

Kako se navodi u Prijedlogu zaključka, izgradnjom pratećih objekata, prije svega tunela, riješio bi se prevoj Grebak, smanjila dužina postojeće dionice i povećala bezbjednost korisnika saobraćajnice.

Dodaje se da lokalna zajednica podnošenjem inicijative ne odustaje od modernizacije saobraćajnice Nevesinje – Berkovići budući da podržava realizaciju projekta izgradnje vjetroparka Trusina.

Na dnevnom redu 26. redovne sjednice Opštinskog parlamenta je Prijedlog odluke o usvajanju regulacionog plana „Novo groblje“ i više prijedloga odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini putem neposredne pogodbe radi oblikovanja građevinske čestice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti