Vijesti

New Frontier Holding iz Austrije otkupila većinski udio kompanije SAGA - Stvoriti snažnu IT grupaciju na području Centralne i Istočne Evrope

30.12.2009. 13:47 / Izvor: eKapija.ba

Austrijska kompanija New Frontier Holding otkupila je većinski udio kompanije SAGA d.o.o iz Srbije, u okviru koje posluje i SAGA RS d.o.o. Banja Luka, sa ciljem da se stvori snažna IT grupacija na području Centralne i Istočne Evrope, i tako postala strateški partner na ovim prostorima.

Preduzeće Saga, koje nudi IT rešenja i sistem integratorske usluge u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, je tako postalo šesta članica New Frontier Group.

New Frontier Holding je 8. decembra 2009. godine potpisao završni ugovor sa dotadašnjim većinskim vlasnicima, koji će kao suvlasnici i izvršni menadžeri ostati u preduzeću Saga.

Branislav Vujović, glavni izvršni rukovodilac New Frontier Holdinga je zadovoljan Saginim pridruživanjem New Frontier grupi.

"Ovo je za New Frontier grupu sledeći ključni stepenik u razvoju, čime demonstriramo našu sposobnost da postižemo strateške ciljeve širenjem u geografskom smislu kao i povećanjem prihoda grupacije, uprkos teškim ekonomskim uslovima. Zaposleni u Sagi, sa svojim znanjem i ekspertizom, predstavljaju važno pojačanje grupacije i oni povećavaju naše kompetencije i sposobnost da pružimo istinsku dodatnu vrijednost u poslovanju našim klijentima, naročito na polju telekomunikacionih rješenja", rekao je on.

Goran Đaković, generalni direktor Sage je sa puno entuzijazma prokomentarisao priključivanje svog tima New Frontier grupi: „Partnerstvo sa New Frontier Holdingom je veoma važan strateški korak za Sagu. Poslije 20 godina, Saga je za ICT usluge kompanija broj 1 u Srbiji. Nakon širenja poslovanja u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, odlučili smo da proširimo naš domet i portfolio ovim partnerstvom, što će biti od koristi svima – i za NFH, i za Sagu, ali naročito našim klijentima. Naš zajednički portfolio, teritorijalno pokrivanje i iskustvo će omogućiti da potrebama naših klijenata izlazimo u susret sa lakoćom – i sa zadovoljstvom, kao i uvijek."

Saga će zadržati svoj identitet i nastaviće da nastupa na tržištu kao "Saga". Kao sastavni dio ovog preuzimanja, New Frontier Holding je potpisao dugoročne ugovore sa dosadašnjim vlasnicima i izvršnim menadžmentom, koji će nastaviti da budu u potpunosti zaduženi za upravljanje i dalji razvoj kompanije. Saga i New Frontier Group će zajedno raditi na proširenju portfolia i strategiji povećanja broja klijenata u okviru Adrijatik regiona, saopćeno je iz Saga-e za eKapija.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti