Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije Službe za zapošljavanje KS

Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih, koja su trebala da budu u mjesecu martu i aprilu, pomjeraju se do daljnjeg.

30.03.2020. 14:00 / Izvor: Akta.ba

Sva redovna javljanja na evidenciju nezaposlenih, koja su trebala da budu u mjesecu martu i aprilu, pomjeraju se do daljnjeg, a nezaposlene osobe neće biti brisane sa evidencije nezaposlenih osoba, saopšteno je iz JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.

Osobe kojima je prestao radni odnos mogu izvršti prijavu na evidenciju nezaposlenih putem e-maila općinskog biroa prema mjestu prebivališta i putem pošte na adresu: Đoke Mazalića br. 3, sa naznakom "Prijava na  evidenciju nezaposlenih".

Potrebna dokumentacija za prijavu je: lična karta, dokaz o stručnom obrazovanju, odnosno o stručnoj osposobljenosti (svjedočanstvo ili diploma) i dokaz o prestanku rada (obrazac JS 3100, ugovor/rješenje).

Obavezno je u prijavi napisati kontakt telefon i adresu prebivališta, kako bi radnik biroa mogao dalje kontaktirati po prijemu dokumentacije.

U skladu sa okolnostima uzrokovanim novonastalom situacijom, o daljim promjenama u radu ustanove za svoje korisnike i javnost će biti redovno informisana, navodi se u saopštenju. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti