Ništa od gradnje stambenog naselja kod hotela Grand

19.11.2012. 08:14 / Izvor: Oslobođenje
Ništa od gradnje stambenog naselja kod hotela Grand

Prije četiri godine lokacija kod hotela Grand u Velešićima trebala je postati veliko gradilište. Na tom mjestu planirana je izgradnja stambenog naselja koje bi izgledom podsjećalo na Ciglane.

No, od aprila 2008. godine, kada se načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sastao sa predstavnicima građevinskog preduzeća Put, ideja nikad nije prešla u djelo.

Najveći problem gradnji tada, ali i danas, predstavljalo je klizište, zbog kojeg je na padinama Velešića nekoliko domaćinstava ugroženo već godinama.

"Od gradnje ovog naselja nije se odustalo, ali je to projekt koji sigurno sada nema nikakvu mogućnost da se krene u njegovu realizaciju, najprije zbog stanja u kojem se nalazi GP Put, a onda i stanja visokogradnje u BiH. U sljedeće tri-četiri godine sigurno ništa neće biti napravljeno. Pošto je GP Put nosilac prava korištenja na toj zemlji, zavisi i od mogućnosti našeg preduzeća, ali i zainteresovanosti za visokogradnju koja je sada jako loša", kazali su nam u GP Put.

Za sada za izgradnju postoji samo idejno rješenje, prema kojem bi trebalo biti izgrađeno oko 500 stanova. Pitanje je da li je to uopće primjereno za tu lokaciju ili ne.

Kako su nam kazali u GP Put, potrebno je sve ponovo preispitati, jer je ovaj projekt rađen u vrijeme kada je vladala ekspanzija gradnje stanova. Tada je bila u planu i izgradnja saobraćajnica, kojima bi bio riješen ulaz, odnosno izlaz iz Velešića na prvu transverzalu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti