Ništa od leta Banjaluka-Geteborg?

01.11.2017. 07:44 / Izvor: atvbl.com
Ništa od leta Banjaluka-Geteborg?

Koji su razlozi za otkazivanje leta, i da li će potpisati ugovor sa nekom drugom avio-kompanijom, nije poznato.

Prije nešto više od jednog mjeseca najavljena je avionska linija Geteborg-Banjaluka-Podgorica, koja je trebala biti pokrenuta 22. decembra, međutim, sve su prilike da od toga neće biti ništa.

Ovo je potvrdila švedska avio-kompanija Brotens Ridžonal, objavljuje ATV. Tvrde da ih je prije nekoliko mjeseci kontaktirala kompanija Monteflaj i da su za decembar ugovorili usluge avio prevoza od Geteborga do Banjaluke. Jutros su ih, kažu, obavijestili da dogovor otpada.

Naša avio-kompanija je danas dobila informaciju od kompanije Monteflaj da otkazuju let Getegorg – Banjaluka najavljen za decembar, uz refundiranje troškova. Želimo da istaknemo da Monteflaj ne predstavlja našu kompaniju, i da sve informacije o prodaji karata i promociji potražite od njih”.

Koji su razlozi za otkazivanje leta, i da li će potpisati ugovor sa nekom drugom avio-kompanijom, nije poznato. Na njihovoj Facebook stranici, let za Geteborg posljednji put je promovisan prije desetak dana, i to po cijeni od oko 140 maraka.

Na web stranici piše da su osnovani ove godine i da im je cilj promocija turističkih ljepota Balkana, a pominje se i linija Geteborg – Banjaluka. Ipak, buking leta za Banjaluku nije moguć, jer ga nema u ponudi.

Miroslav Janjić, direktor Aerodroma Srpske, danas nije bio dostupan, kao ni ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić. Iz njegovog resora stiže odgovor.

“Ministarstvo saobraćaja i veza i ‘Aerodromi Republike Srpske’ nisu obaviješteni da je otkazan let Banjaluka-Geteborg. Kako smo obaviješteni od strane ‘Aerodroma Republike Srpske’, formalno pravno ranije potpisan ugovor je još uvijek na snazi, te u ovom momentu nemamo više informacija”.

Kompanija Monteflaj je potpisala ugovor sa Aerodromima Republike Srpske, i tako se obavezala da će ugovoriti avionski prevoz za čarter letove od Geteborga do Banjaluke. Pored leta 22. decembra, planirana su još tri, i to dva 28. decembra, i jedan početkom januara.

Monteflaj je kćerka firma kompanije “Group Fun Travel AB”, koja, po podacima dostupnim na internetu, 2016. godine nije imala nijednog zaposlenog. Podsjećanja radi, Aerodromi su početkom godine pregovarali sa kompanijom Sea Air, koja je ranije tužena za prevare.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti