Njemačka firma seli proizvodnju PVC vreća u Prijedor

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Njemačka firma seli proizvodnju PVC vreća u Prijedor

15.11.2019. 07:54 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa predstavnicima firme "Roundliner B" d.o.o. notarski ugovor o prodaji građevinskog zemljišta površine 12.000 m2 u krugu Industrijske zone Celpak.

Naime, Кompanija "Roundliner" iz njemačkog grada Forst, u pokrajini Baden- Virtemberg, obratila se Gradskoj upravi Prijedora pismom namjere u kojem je izrazila interes za izgradnju proizvodno poslovnog kompleksa za proizvodnju PVC vreća, uz uslov da im se dodijeli/proda gradjevinsko zemljište.

Planirano je da na lokalitetu zone Celpak investitor izgradi proizvodne i prateće objekte u periodu od dvije do tri godine, izvodeći jednu po jednu fazu, od čega je u prvoj fazi predviđena izgradnja objekta površine 1.200 m2 a od toga 1.000 m2 proizvodnog prostora i 200 m2 administrativnog prostora.

Dinamika predviđa zapošljavanje do 25 radnika u jednoj smjeni u prvoj fazi, dok u punom kapacitetu investitor planira zaposliti 200 radnika različitih profila.

Inače, kompanija trenutno radi na dvije lokacije, jedna u Njemačkoj, gdje joj je i sjedište, i druga lokacija u češkom gradu Čheb, gdje imaju većinu proizvodnih kapaciteta i zapošljavaju preka 200 radnika.

Trendovi na tržištu opredijelili su ovu kompaniju da svoju poslovnu strategiju preusmjere prema BiH konkretno u Prijedoru, gdje bi realizovali svoje poslovne planove i preselili veći dio proizvodnje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti