Vijesti

Njemačka kompanija "Fliegl Agrartehnik" namjerava otvoriti predstavništvo u Bosanskom Petrovcu

18.08.2008. 13:12 / Izvor: Nezavisne novine

Njemačka kompanija "Fliegl Agrartehnik" iz Toringa namjerava u Bosanskom Petrovcu otvoriti svoje predstavništvo za BiH i u ovoj općini pokrenuti proizvodnju metalnih dijelova, mašina i priključnih uređaja za poljoprivredu. Načelnik općine Dragan Kecman ističe da su potencijalni investitori iz Njemačke već posjetili ovaj kraj prije dva mjeseca, ali da ih je na putu prošle sedmice zadesila nesreća, pa su se morali vratiti.

Najavili su ponovni dolazak i nastavak razgovora o višemilionskim ulaganjima. Ovaj projekat je u Bosanskom Petrovcu pobudio veliki interes, jer se niz godina u Mješovitoj srednjoj školi obrazuje kadar metaloprerađivačke struke, koji je prije rata bio zaposlen u Energoinvestovom pogonu. Danas su bez posla, pa bi ulaganje strang partnera bilo izuzetno značajno i korisno. "Svi se nadamo poslu" optimista je načelnik Kecman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti