Njemačka ponovo otvara muzeje, crkve i zoološke vrtove

01.05.2020. 11:00 / Izvor: Fena
Njemačka ponovo otvara muzeje, crkve i zoološke vrtove

Muzeji, izložbe, memorijal, zoološki vrtovi i botaničke bašte mogli se ponovo otvoriti u Njemačkoj, ukoliko budu u stanju da realiziraju mjere društvenog distanciranja i higijenske zahtjeve.

Muzeji, izložbe, memorijal, zoološki vrtovi i botaničke bašte mogli se ponovo otvoriti u Njemačkoj, ukoliko budu u stanju da realiziraju mjere društvenog distanciranja i higijenske zahtjeve radi minimiziranja rizika od zaraze, naveli su u četvrtak njemački mediji izvještaj novinske agencije DPA.

Sudeći po nacrtu vladinog prijedloga na koji se mediji pozivaju, ti uslovi su posebno bitni za manje ili istorijske zgrade koje su često manje sklone adaptiranju na nove uslove. Fond od 10 miliona eura pomogao bi muzejima da obave neophodne modifikacije, navode mediji.

Magazin Focus dodao je da će se crkvene službe također nastaviti nakon perioda tokom koga su bile zabranjene u okviru mjera na suzbijanju širenja epidemije novog koronavirusa. U izvještajima medija ne navodi se datum kada bi nove mjere mogle stupiti na snagu.

Kancelarka Angela Merkel danas bi trebala održati konferenciju za novinare nakon sastanka s premijerima saveznih država, prenosi Reuters.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti