Njemački prehrambeni gigant Bofrost zainteresovan za ulaganje u USK

11.01.2019. 13:31 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici njemačke firme Bofrost boravili su u radnoj posjeti ministru privrede Vlade Unsko-sanskog kantona Nijazu Kadiriću

Predstavnici njemačke firme Bofrost boravili su u radnoj posjeti ministru privrede Vlade Unsko-sanskog kantona Nijazu Kadiriću. Bofrost je vodeća multinacionalna firma u direktnoj prodaji najkvalitetnijih duboko zamrznutih proizvoda, koja u Evropi djeluje više od 50 godina.

"Bofrost je gigant prehrambene industrije Njemačke sa 10 000 zaposlenih i s godišnjim prometom preko milijardu eura, a zainteresovani su za širenje djelatnosti i na ovo područje BiH", kazali su predstavnici firme.

Na sastanku je dogovoreno da Bofrost zvanično dostavi pismo namjere sa konkretnim poslovnim prijedlozima i mogućim projektima koje bi realizovali na prostoru Unsko-sanskog kantona.

"Vlada USK, kroz Ministarstvo privrede će podržati sve zdrave poslovne projekte koji bi, u konačnici, doveli do novog zapošljavanja naših građana. Ubuduće će odnos Ministarstva prema firmama koje imaju takve projekte biti partnerski, jer nam je cilj poticanje razvoja privrede i otvaranja radnih mjesta", kazao je ministar Kadirić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti