Norveški investitori žele da ulažu u RS kroz obnovljive izvore energije

14.10.2020. 10:46 / Izvor: Akta.ba
Norveški investitori žele da ulažu u RS kroz obnovljive izvore energije

Sagovornici su na sastanku u Banjaluci izrazili spremnost za unapređenje privredne i ekonomske saradnje.

Ambasador Norveške u BiH Olaf Rajnertsen izjavio je jučer tokom susreta sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem da postoje mnogi norveški investitori koji žele da ulažu u RS i da u tom smislu postoji iskrena volja da se unaprijedi privredna saradnja.

Sagovornici su na sastanku u Banjaluci izrazili spremnost za unapređenje privredne i ekonomske saradnje RS-a i Norveške kroz realizaciju zajedničkih projekata u oblasti obnovljivih izvora energije, posebno solarne i energije vjetra.

Tokom susreta izraženo je čvrsto opredijeljenje ka razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje, te je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje sastanak na kom bi detaljnije bile predstavljene razvojne šanse i potencijali Republike Srpske u oblasti energetike i rudarstva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Đokić se zahvalio ambasadoru na zainteresovanosti za saradnju sa Republikom Srpskom, te istakao da RS vodi politiku otvorenosti prema svima koji žele da ulažu, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, obezbjeđenja ekonomskog rasta i razvoja i boljeg života za sve njene građane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti