Vijesti

Norvežani namjeravaju ulagati u turizam Trebinja

29.07.2008. 12:45 / Izvor: Dnevne novine SAN

Ambasador Norveške u BiH Jan Braathu izjavio je jučer u Trebinju da su neke norveške kompanije zainteresovane da ulažu u razvoj turizma u ovoj hercegovačkoj općini, zato što su turizam i poljoprivreda razvojne perspektive tog dijela BiH.

"Ne bih da govorim o imenima firmi koje imaju interes da na području Trebinja grade turistička naselja, ali najbitnije je da postoji interesovanje" rekao je Braathu. Načelnik Općine Trebinje Dobroslav Ćuk potvrdio je da je sa norveškim ambasadorom razgovarao o inicijativi norveške kompanije da gradi turističko naselje u okolini Trebinja, slično turističkom kompleksu "Trebinje Resort".

"Zamolio sam ambasadora da uloži svoj autoritet i zatraži da se na Dubcu u Hrvatskoj, raskrsnici puteva Dubrovnika i Trebinja, postavi putokaz za Trebinje, jer to do sada nije urađeno" naglasio je Ćuk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti