Nova akvizicija N1: Naida Kundurović vraća se na televiziju

17.03.2014. 12:18 / Izvor: eKapija.ba
Nova akvizicija N1: Naida Kundurović vraća se na televiziju

Regionalna televizija N1, nastala u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koja počinje s emitiranjem do ljeta ove godine, postigla je dogovor o angažiranju Naide Kundurović na novom TV kanalu.

Regionalna televizija N1, nastala u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a  koja počinje s emitiranjem do ljeta ove godine, postigla je dogovor o angažiranju Naide Kundurović na novom TV kanalu.

Nekada uspješna voditeljica i urednica na MTV Adria, Federalnoj televiziji i TV Hayat, Naida Kundurović, vraća se televizijskom pozivu, a na N1 će biti zadužena za sadržaje zabavnog karaktera.

"Nakon šest godina vraćam se na TV ekrane. Drago mi je da je moj povratak upravo vezan za vodeći međunarodni TV brend kao što je CNN, koji je postavio svjetske standarde u televizijskom novinarstvu, a koje su poslije preuzele mnoge televizijske mreže. Već neko vrijeme bavila sam se mišlju ponovnog TV angažmana, ali se pokazalo ispravnim sačekati pravu priliku, koja je došla i u pravo vrijeme. Živjela samu nekoliko zemalja i školovala se, sazrila kao ličnost, te isprofilisala u odnosima sa medijima, ali televizija je ono što znam i volim raditi. Biti u timu sa vrsnim televizijskim profesionalcima iz cijele regije, prolaziti kroz obuku CNN-a, učiti od najboljih urednika i obraćati se 20 milionskom auditorijumu u regiji, dovoljni su razlozi za zadovoljstvo i novu, važnu stepenicu u mojoj daljoj karijeri. U potpunosti sam orjentirana ka novom početku i stvaranju drugačijih, kreativnih sadržaja, po uzoru na CNN entertainment show programe", kazala je Naida Kundurović.

Generalni direktor N1 i dugogodišnji urednik i novinar CNN-a, Brent Sadler, izjavio je kako će N1 iznad svega biti news kanal, ali da će imati biznis, sportske, zabavne, dokumentarne i druge sadržaje. Naida Kundurović prava je osoba za zabavni program N1, kazao je Sadler.

"Naidi predviđam sjajnu TV budućnost. Ona je izuzetno fotogenična i elokventna, posjeduje kreativnost i ambicioznost i sretan sam što je nakon nekoliko godina odsutstva iz medija svoje povjerenje poklonila upravo nama, odnosno N1 TV kanalu".

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu. 

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u  jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine, vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti