Nova firma u Brčkom najavila posao za 1.000 radnika i promet od pola milijarde

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nova firma u Brčkom najavila posao za 1.000 radnika i promet od pola milijarde

17.10.2020. 09:12 / Izvor: Akta.ba

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić jučer je prisustvovao svečanom otvaranju "Liberty Group" d. o. o. Brčko firme za proizvodnju modularnih i montažnih, stambenih i nestambenih objekata koja se nalazi u industrijskoj zoni u blizini tržnog centra "FIS" Brčko.

Na svečanom otvorenju naglašeno je da je u prvoj fazi planirano da firma zaposli oko stotinu radnika, a po završetku kompletne hale bit će zaposleno 1.000 radnika koji će raditi u tri smjene. 

Gradonačelnik je kazao da ovaj događaj nije važan samo za "Liberty Group" već i za Distrikt i građane. 

"U vremenu kada se borimo za svako postojeće radno mjesto ovaj današnji događaj i najava zaposlenja za nekih stotinu radnika u prvoj fazi i završnoj oko 1.000 radnika jako su značajni za Distrikt i građane. Važno je i istaći da se ovdje radi o proizvodnom pogonu koji će cjelokupni asortiman plasirati na inostrano tržište. To je na neki način i poruka da Distrikt može biti pogodna destinacija za ulaganja. Očekujemo da će putem 'Liberty Group' i drugi investitori krenuti da ulažu u ovu lokalnu zajednicu", kazao je Milić.

Nakon finalizacije izgradnje kompletne firme planirani godišnji promet "Liberty Group" bi bio do 500.000.000 KM i očekuje se da ovaj plan bude završen za dvije godine. 

Sirovine će se uvoziti preko domaćih firmi, a izvoziti na tržište Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država. 

Pokretač industrije i začetnik ideje "Liberty Group" je Elvir Šehić i njegov partner Zahid Bijelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti