Nova izmjena režima saobraćaja zbog sanacije pruge na Marijin-Dvoru

22.10.2020. 09:51 / Izvor: Akta.ba

Pješački saobraćaj sa prelaza Alta – državne institucije će biti preusmjeren na pješački prelaz Alta – crkva Svetog Josipa – TC SCC i obratno.

Zbog radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici "S" krivina – tramvajska stanica Marijin Dvor, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obavještava javnost o novoj privremenoj izmjeni režima saobraćaja na području Marijin Dvora.

Od petka, 23. oktobra, od 18.00 sati do ponedjeljka, 26. oktobra 2020. godine, do 06.00 sati za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica ulica Zmaja od Bosne - Vrbanja, ali samo za skretanje prema ulici Vrbanja sa glavne saobraćajnice Zmaja od Bosne.

Inače, ova saobraćajnica ostaje prohodna u svoje dvije saobraćajne trake.

Zabranjuje se parkiranje vozila u desnoj traci ulice Franje Račkog i u ulici Kotromanića cijelom dužinom ove saobraćajnice, jer će planirani alternativni pravci biti upravo ove ulice, te Vilsonovo šetalište.

Vilsonovim šetalištem na dionici od raskrsnica sa ulicom Franje Račkog i sa ulicom Vrbanja, zbog privremenog odvijanja saobraćaja, bit će zabranjen saobraćaj bicklista.

I pješački saobraćaj sa prelaza Alta – državne institucije će biti preusmjeren na pješački prelaz Alta – crkva Svetog Josipa – TC SCC i obratno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti