Nova mogućnost za bh. firme: Cargo pošiljke ka Libiji i avionom

05.07.2010. 08:03 / Izvor: eKapija.ba
Nova mogućnost za bh. firme: Cargo pošiljke ka Libiji i avionom

Jump logistics, međunarodna logistička kompanija – koja je BIH cargo agent avio kompaniji BURAQAIR Libya otpremila je ove nedelje prve cargo pošiljke ka Libyi direktnom avio linijom Sarajevo –Tripoli. Tu priliku su prvi iskoristili Sarajevska pivara I Klas iz Sarajeva, te Vegafruit iz Gradačca, a otpremljena je i jedna diplomatska pošiljka. "Dobro je počelo", kaže nam Hasib Salkić, glavni manager u Jump logistics-u.

Smatra da će ova transportna solucija biti od koristiti i za druge domaće kompanije koje rade ili očekuju poslove u Libiji, kao što su Mims grupacija, Hidrogradnja, Energoinvest, Širbegović group, Neimarstvo Trebinje, Drvolik Rogatica, Prohema Brčko, Ans Drive, Ugarak iz Visokog, a posebno, kaže, Bosnalijek- koji ima u planu veliki plasman lijekova na tržištu Libije i zemalja Magreba. Za sad se, kažu, šalju manje pošiljke, uzorci i sl. Otprema pošiljki obavlja se srijedom, cijene su povoljne, a roba je za dva sata u Tripoliju.

"Ovim aranžmanom zaokružena je logistička podrška našim kompanijama koje imaju sve veći uspjeh na tržištu Libije, jer uz kontejnerski transport i brodski charte sada mogu koristiti i najbrži avio cargo servis Jump logisticsa I BURAQAIRA", kaže Salkić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti