Nova ulaganja od 1,5 mil KM u preradu pilećeg mesa

02.02.2009. 11:21 / Izvor: Fena
Nova ulaganja od 1,5 mil KM u preradu pilećeg mesa

Prije osam godina Zoran Radošević je pokrenuo osnivanje zadruge u selu Vrtoče koje se nalazi na pola puta Bihać – Bosanski Petrovac. Do sada se zadruga specijalizirala za proizvodnju i preradu pilećeg mesa i zapošljava 38 radnika. Radošević je u realizaciju ovog projekta krenuo po povratku u svoje rodno selo.

"Možete zamisliti kad se čovjek vrati na golu livadu i jedino o čemu može misliti jest čime se baviti i kako preživjeti. Jednostavno sam odlučio pokrenuti proizvodnju pilića i pilećeg mesa", Priča Radošević. Kako je to bila uspješna ideja pokazuje to da su jedna od danas najuspješnijih firmi u Bosanskoj Krajini.

"U prvim godinama rada bilo je teško, ali smo uspjeli. Danas je dnevna proizvodnja u našim pogonima oko 2.500 pilića", naglašava Radošević. Kaže da zadruga radi po evropskim standardima ISO9001 i HACCP-u. Ističe da su u vremenu kada se traže i programi zaštite okoliša i ekostandardi i na tom planu puno učinili, posebno s izgradnjom vlastite spalionice pilećeg otpada.

Do sada je u sve pogone Radošević uložio više od milion maraka, a tokom ove godine, početkom marta, planira izgradnju i otvaranje novog pogona za preradu pilećeg mesa, u koji će investirati oko milion i po maraka.

"S ovim projektom nam je cilj proširiti i proizvodnju i zaposliti još 15 novih radnika", naglašava Radošević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti