Nova usluga ASA Assistance-a od danas na bh. tržištu

23.06.2009. 12:51 / Izvor: eKapija.ba
Nova usluga ASA Assistance-a od danas na bh. tržištu

ASA Assistance, članica ASA grupacije prateći filozofiju obezbjeđenja sigurnosti učesnika u saobraćaju uvela je novu uslugu pomoći na cesti. Građani Bosne i Hercegovine članske kartice ASA Assistance-a: ASA 20 Basic, ASA 50 Joy i ASA 100 Business od 23.06.2009. godine su dostupne u salonima ASA PVA i ASA PSS.

Pored interevencije i šlepe na terenu te zbrinjavanja vozila u ovlaštenom servisu u kojem vozači žele, vlasnici ovih kartica moće će učestvovati u mjesečnim akcijama ASA Assistance, imaće popuste prilikom osiguranja vozila, popust na usluge rent-a- car i zamjenska vozila, besplatnu registraciju vozila, ali i popuste prilikom rezervacije hotelskog smještaja u BiH kao i za odabranu ljetnu destinaciju u turističkoj agenciji Fibula.

Specifičnost ove usluge ogleda se u tome što se odnosi prvenstveno na vozila Volkswagen koncerna (Volkswagen, Audi, Seat, Škoda i Porsche) kao i u osoblju koje je namjenski obučeno da pruži kvalitetnu i brzu pomoć i uz korištenje originalnog alata prilikom intervencije.

"Uvođenjem ove usluge željeli smo izbjeći eventualne nepogodnosti s kojima se vozači mogu susresti prilikom intervencije, a koje obično mogu nastati ukoliko kvar na određenoj marki vozila ne otklanja specijalno obučeno osoblje uz korištenje originalnog alata", izjavio je Besim Čorhodžić, direktor ASA Assistance-a.

ASA 20 Basic građanima tri puta godišnje na području BiH nudi besplatnu intervenciju vozila Službe za pomoći na cesti, dva puta besplatan prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj nezgodi na području BiH, popust od 10% na usluge prijevoza neispravnog vozila od mjesta utovara na udaljenosti većoj od 20 km, besplatnu pomoć prilikom traženja neophodnih rezervnih dijelova i periodične besplatne pravne savjete iz oblasti saobraćaja.

ASA 50 Joy nudi tri puta godišnje na odručju BiH besplatnu intervenciju Službe za pomoć na cesti, dva puta besplatan prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj nezgodi na području BiH, popust od 10% na usluge prijevoza neispravnog vozila od mjesta utovara na udaljenosti većoj od 20 km, besplatnu pomoć prilikom traženja neophodnih rezervnih dijelova, periodičan besplatan pravni savjet iz oblasti saobraćaja, popust od 20% prilikom korištenja usluga partnerskih hotela na području BiH, pogodnosti prilikom učešća u akcijama sezonske pripreme vozila u organizaciji distributivne mreže ASA Auto, popust od 20% na usluge registracije vozila te popust od 10% na uslugama iznajmljivanja vozila u Europcaru.

ASA 100 Business na području BiH tri puta godišnje nudi besplatnu intervenciju vozila Službe za pomoć na cesti, dva puta besplatan prijevoz havarisanog vozila u saobraćajnoj nezgodi na području BiH, popust od 10% na usluge prijevoza neispravnog vozila na udaljenosti većoj od 20 km, pogodnosti prilikom učešća u akcijama sezonske pripreme vozila u organizaciji distributivne mreže ASA Auto, besplatnu pomoć prilikom traženja neophodnih rezervnih dijelova, periodičan besplatan pravni savjeti iz oblasti saobraćaja, pogodnosti prilikom učešća u akcijama sezonske pripreme vozila u organizaciji distributivne mreže ASA Auto, popust od 20% prilikom korištenja usluga partnerskih hotela na području BiH, besplatnu uslugu registracije usluga registracije vozila, popust u ASA Osiguranju od 5% prilikom obaveznog osiguranja automobila kao i popust od 15% na uslugama iznajmljivanja vozila u Europcaru.

ASA Basic, ASA Joy i ASA Business članske kartice zasada su dostupne na području Kantona Sarajevo, a uskoro će biti i na području cijele BiH posredstvom trgovačke mreže ASA Auto-a, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti