Nova uspješna bh. saradnja: Hoše Komerc uveo "Lampica program lojalnosti"

22.02.2017. 10:50 / Izvor: Akta.ba
Nova uspješna bh. saradnja: Hoše Komerc uveo 'Lampica program lojalnosti'

Na ovakav potez Hoše komerc se odlučio prateći trendove i dosadašnja pozitivna iskustava korisnika "Lampica kartice".

U okvirima kontinuiranog rada na kvaliteti, pozitivnom iskustvu tokom kupovine i benefitu za sve svoje kupce, kompanija Hoše Komerc je ostvarila još jednu uspješnu saradnju, ovaj put uvođenjem “Lampica programa lojalnosti” u sve poslovnice ovog tržnog lanca na području Kantona Sarajevo.

Na ovakav potez Hoše komerc se odlučio prateći trendove i dosadašnja pozitivna iskustava korisnika “Lampica kartice” širom BiH. Lampica je jedinstven program lojalnosti u BiH, sa najvećim brojem partnera i prodajnih mjesta na kojima se kartica može koristiti. Namijenjena je krajnjim korisnicima  koji svakodnevno kupuju različite robe i usluge.

Korisnicima Lampice je omogućeno skupljanje bodova u svim prodajnim mjestima Hoše Komerca. Skupljene bodove Lampica korisnik može zamijeniti za kupone u vrijednosti od  10, 20 ili 50 KM u Hoše Komercu ili odabrati neki od ponuđenih proizvoda na Lampica web stranici.

"Poslovne odluke Lampica tima su uvijek usmjerene prema tome da zaslužimo povjerenje  korisnika i partnera, te shodno tome u Hoše Komercu smo prepoznali partnera koji je svojim kupcima uvijek prvi izbor u kupovini, kao jedan od najvećih lanaca maloprodaje na području Sarajevskog Kantona. Na naše veliko zadovoljstvo, gospodin Izet Bozalija, kao vlasnik i direktor Hoše Komerca, zajedno sa svojim timom prepoznao je vrijednost i kvalitet brenda Lampica, i došlo je do realizacije naše saradnje. Tako je Lampica postala ponosni partner jednog od vodećih  lanaca za prehranu u Sarajevu", izjavio Amar Dedović iz Lampica tima.

Sve informacije o načinu skupljanja bodova na Lampica karticu i korištenju ove usluge možete pronaći putem web stranice www.lampica.ba, a akutelnosti vezane za poslovanje i asortiman Hoše Komerca na www.hosekomerc.ba

Podrška domaćim brendovima

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovao, zajedno sa svojim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz distribuciju brenda MEGGLE, te tako nastavio razvijati svoje tržišne kapacitete i promovisati domaću privredu.

"Uvijek smo bili uz domaće brendove, tako da smo i ove godine podržavali domaće proizvođače učešćem u kampanji ‘Kupujmo domaće’, ali i na policama naših prodavnica. U skladu sa praćenjem trendova i zahtjevima tržišta, Hoše komerc je tokom 2016. godine izvršio kompletnu implementaciju novog informacionog sistema, koji je znatno doprinjeo povećanju kvaliteta usluge koju već 38 godina pružamo Sarajlijama. Sve u svemu, možemo kazati da je protekla 2016. bila na nivou rekordne 2015. godine, kada smo ukupno imali prihode više od 64 miliona KM neto", izjavio je Amir Pizović izvršni direktor kompanije Hoše komerc.

I u 2017. godini nastavljeno je sa proširenjem asortimana u maloprodajnim objektima, s ciljem da kupci Hoše komerca uvijek imaju nešto novo u ponudi, a poseban fokus je stavljen i na edukaciju uposlenika svih objekata ove kompanije.

Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

Hoše komerc d.o.o trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Na veleprodaji je zaposleno 35 radnika a u proizvodnji 12. U sektoru robnog i finansijskog računovodstva firma upošljava 15 radnika, sa tendencijom povećanja uposlenih na svim nivoima. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti