Nova "ZBuilder Ultra" mašina za brzu izradu prototipova dostupna u BiH

27.05.2010. 14:38 / Izvor: eKapija.ba
Nova 'ZBuilder Ultra' mašina za brzu izradu prototipova dostupna u BiH

Z Corporation je 18. maja predstavio mašinu za brzu izradu prototipova koja kreira vrhunske, high-end funkcionalne prototipove za trećinu cijene sličnih uređaja dostupnih na tržištu, a distribucija širom svijeta počinje u junu, a posredstvom ovlaštenog Z Corporation partnera za BiH – 5D-CADD d.o.o. Sarajevo – ova oprema bit će dostupna i kupcima u našoj zemlji.

Unatoč koštanju dijela cijene stereolitografse mašine, ZBuilder Ultra kreira izdržljive dijelove iz plastike koje su po karakteristikama gotovo iste kao i modeli kreirani brizganjem plastike kada su u pitanju preciznost, karakteristike materijala, detalji i finiširanje površina.

Ova oprema omogućava inženjerima da verificiraju dizajn u smislu forme, veličine i funkcije prije samog procesa proizvodnje, ujedno eliminišući visoke troškove modificiranja alata za proizvodnju i značajno skraćujući vrijeme izlaska proizvoda na tržište.

Uz inkjet 3D printere i mobilne 3D laserske skenere, Z Corporation oprema smanjuje dizajnerski ciklus, unapređuje komunikaciju, podstiče saradnju i smanjuje greške koje koštaju.

"ZBuilder je idealan dotatak našoj liniji proizvoda, koji omogućava da naši korisnici testiraju razvoj proizvoda do samog kraja. Za koncepte i modeliranje gdje su vam potrebni brzina, niski troškovi i vizualizacija, naši ZPrinteri su najbrži i jedini 3D printeri u boji dostupni na tržištu. ZBuilder Ultra kreira modele koji su po osobinama materijala gotovo identični onima koji se dobiju brizganjem plastike. Inženjeri sada imaju jedinstven izvor za dizajnerske tehnologije“ , riječi su Z Corporation CEO-a John Kawola.

ZBuilder Ultra će od jula biti dostupna kroz mrežu Z Corporation prodajnih partnera širom svijeta, a preporučena prodajna cijena, u kojoj nisu uključeni troškovi transporta, isporuke, lokalnih carina i poreza, iznosit će oko 29.955 eura. Konačnu cijenu i zvaničnu ponudu zatražite od 5D-CADD d.o.o. Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti