Novalić: I ove godine podrška privredi Srebrenika

23.07.2021. 14:06 / Izvor: Fena
Novalić: I ove godine podrška privredi Srebrenika

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je posjetio Srebrenik gdje se upoznao sa suštinskim potrebama tog grada.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je posjetio Srebrenik gdje se upoznao sa suštinskim potrebama tog grada, najavivši nastavak podrške Vlade FBiH prioritetnim projektima te lokalne zajednice.

"Ove godine dat ćemo 105 miliona KM u privredu od čega će korist imati obrti i drugi prerađivački kapaciteti. Srebrenik je veoma dobro prošao kada su u pitanju izvoznici prošle godine", izjavio je nakon posjete Novalić.

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović kazao je da je sa članovima delegacije Vlade FBiH i premijerom razgovarao o stavljanju u funkciju poslovne zone Breze kao najvećeg privrednog potencijala Srebrenika.

"Također, dogovorena je podrška Vlade za projekte u oblasti sporta i rekreacije, kao i projekata iz oblasti vodosnabdijevanja", rekao je Omerović.

Veoma korisnim smatra pozitivnu promjenu normativne regulative, prevenstveno Zakona o stvarnim pravima, Zakona o građevinskom zemljištu i Zakona o prostornom uređenju.

"Izmjenama i donošenjem ovih novih zakona uveliko će biti otklonjene sve barijere koje su opterećivale sve lokalne zajednice koje se tiču otvaranja novih poslovnih zona i subjekata. To je snažana podrška i motivacija za razvoj privrede svake lokalne zajednice", dodao je Omerović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti