Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen

07.06.2019. 14:33 / Izvor: Fena
Novalić: Naredne sedmice urbanistička saglasnost za tunel Hranjen

Na sastanku se razgovaralo i o promjeni kategorizacije putnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.

U okviru posjete Bosansko-podrinjskom kantonu premijer Federacije BiH Fadil Novalić održao je sastanak sa premijerkom BPK Aidom Obućom na kojem je najavio da se sljedeće sedmice biti izdata urbanistička saglasnost za tunel Hranjen.

"Za izgradnju tunela smo obezbijedili 63 miliona KM, a danas smo dogovorili kako obezbijediti otprlike istu količinu novca da se ne zaustave radovi i da u naredne tri godine dobijemo putnu komunikaciju Goražde - Sarajevo", rekao je Novalić.

Na sastanku se razgovaralo i o promjeni kategorizacije putnog pravca od sela Kamenica prema Goraždu na nivo magistralne ceste.   

"Također, dotakli smo se i drugih važnih tema za Bosansko-podrinjski kanton, kao što je investiranje u hidrocentralu Ustikolina, podršci fabrikama koje su namjenski orjentirane, a bilo je riječi i o sistemskoj podršci sportu", dodao je Novalić.

Premijerka se zahvalila Novaliću jer je za manje od mjesec dana od imenovanja Vlade BPK došao u posjetu ovom kantonu.

"Tokom razgovora dotakli smo se gorućih pitanja a najvažnija je tema putna komunikacija Goražde Sarajevo. Bez podrške Vlade FBiH ne bi mogli krenuti u izgradnju tunela Hranjen", kazala je Obuća.  

Ohrabrena je činjenicom da premijer Novalić poznaje finansijsku situaciju, kao i sve probleme u BPK.

"U ovom mandatnom periodu cilj nam je sanirati deficit u budžetu i postaviti BPK na održivim osnovama",  dodala je Obuća.  

Sastanku su prisustvovali i generalni direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić te ministri u Vladi BPK.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti