al
Novalić: Novoosnovani TTU pozitivna priča

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Novalić: Novoosnovani TTU pozitivna priča

28.09.2017. 08:10 / Izvor: Fena

Novoosnovana Tvornica transportnih uređaja (TTU) energetik Tuzla koju su zajednički pokrenuli Elektroprivreda Bosne i Hercegovine i Rudnik mrkog uglja Banovići, a koji su u vlasništvu Federalne vlade, pozitivna je priča, rekao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

"Naš projekt restrukturiranja TTU-a je uspio, početni uspjeh 120 uposlenih je već vidljiv, a ako pogledamo u budućnost ova firma je došla pred početak gradnje termoelektrana. Imamo dogovor s Kinezima da značajan procenat ide prema domaćoj firmi, a upravo ciljamo na ovu firmu", rekao je Novalić prilikom obilaska TTU-a, tokom današnje posjete Tuzlanskom kantonu.

Naveo je da se TTU vraća u svoj stari program i na tržištima na kojim je bio.

"Ovo je početak, a s ovakvim menadžmentom TTU će vratiti stari sjaj", poručio je Novalić.

Direktor ''TTU energetik'' Tuzla Almir Zulić je istakao da posao rade planiranom dinamikom, a da su planovi da poslovanje bude prošireno za 30-ak posto, već od naredne godine, čime bi broj zaposlenih od 120 mogao biti i povećan.

Federalni premijer je na području Tuzlanskog kantona posjetio i lukavačku fabriku cementa, Revom, tuzlanski aerodrom, TTU energetik, pustio u rad transformatorsku stanicu ''Tuzla 3'' te posjetio timove koji provode civilnu NATO-ovu vježbu "Upravljanje posljedicama katastrofa Bosna i Hercegovina 2017" na području TK-a.

Istakao je da su peduzeća koje je posjetio, sva osim aerodroma, bila ''na koljenima'', ali da su dobrom privatizacijom ili restrukturiranjem počeli dobro poslovati.

Obilaskom pogona TTU-a završena je posjeta premijera FBiH Tuzlanskom kantonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti