Novalić posjetio Bihaćku pivovaru: Podrška domaćoj privredi je prioritet

22.12.2017. 11:20 / Izvor: Fena
Novalić posjetio Bihaćku pivovaru: Podrška domaćoj privredi je prioritet

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je danas Bihaćku pivovaru, u sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je danas Bihaćku pivovaru, u sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu koja je počela u četvrtak sastankom s privrednicima tog kantona.

"Podrška domaćim proizvodima sigurno je jedan od prioriteta ove vlade", poručio je Novalić tokom sastanka s generalnim direktorom Edinom Ibrahimpašićem.

Novalić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku vidjeti kako je ova porodična kompanija s velikom tradicijom organizovana i čuti kakve ima planove za budućnost.

"Veoma sam sretan što sam imao priliku da čujem glas naših iskusnih privednika, te što sam iz prve ruke saznao na koji način federalna vlast može da ih podrži", istakao je Novalić.   

Naglasio je da Bosna i Hercegovina ima veliki potencijal u proizvodnji flaširane vode, no, izrazio je nezadovoljstvo što se ona još uvozi.

"Umjesto naše privrede podržavamo privredu drugih zemalja", rekao je Novalić i dodao da bh. prirodni resursi moraju biti u funkciji razvoja i zapošljavanja.

Naglasio je da Vlada FBiH radi na tome kroz moderno zakonodavstvo, a kao primjer je naveo zakon o koncesijama koji se već nalazi u parlamentarnoj proceduri.

"Trudimo se i da u postojeće zakone ugradimo što više noviteta da bi naši resursi bili na odgovarajući način iskorišteni, ali i zaštićeni za buduće generacije", kazao je Novalić tokom posjete Bihaćkoj pivovari.

Tokom dana premijer  FBiH obići će bihaćki aerodrom, Nacionalni park ''Una'' te preduzeća ''Alma Ras'' u Bosanskom Petrovcu i ''Prevent'' u Ključu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti