Novalić u Ankari na sastanku sa firmama zainteresovanim za ulaganje u BiH

30.10.2020. 12:44 / Izvor: Akta.ba
Novalić u Ankari na sastanku sa firmama zainteresovanim za ulaganje u BiH

Novalić i njegovi saradnici posjetili su Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Republike Turske Mustafom Sekerom.

Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Republici Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.

Također je razgovarano i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz Federacije BiH i Turske.

Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji Bosne i Hercegovine, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.

U poslijepodnevnim satima premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting d.o.o., koja već tri godine posluje u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti