Novalić u Kataru: Otvorili smo vrata saradnje u namjenskoj industriji

26.10.2021. 07:54 / Izvor: Akta.ba
Novalić Katar

Razgovarano je o jačanju ekonomske saradnje u svim sferama, posebno u oblasti namjenske industrije.

Delegacija koju predvodi ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Bisera Turković, a u kojoj je i premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, sastala se u Dohi, u odvojenim susretima, sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Katara Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thanijem i ministrom odbrane Khalid bin Mohammad Al Attiyahom.

Razgovarano je o jačanju ekonomske saradnje u svim sferama, posebno u oblasti namjenske industrije gdje je ostvaren važan napredak, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

"Postoji snažna volja za saradnjom, strateškim partnerstvom u razvoju i budućim investicijama. Uspjeli smo otvoriti vrata i formirati jedan okvir saradnje, te našim privrednicima omogućiti da krenu u realizaciju. To je najviše što država može uraditi. Katar je prijateljska i bratska država. Jačanje namjenske industrije je ekonomska šansa, posebno za rast zaposlenosti", kazao je Novalić.

Dodaje da Katar izuzetno cijeni znanja i iskustvo koje naše kompanije imaju. Bilo je govora i o razvoju i transferu novih tehnologija.

"Sa ministrom vanjskih poslova otvorili smo i druge teme, uključujući i finansiranje infrastrukturnih projekata", poručio je Novalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti