Novi autobusi u voznom parku Centrotransa

25.03.2019. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Novi autobusi u voznom parku Centrotransa

Autobuska flota Centrotransa bogatija je za šest novih autobusa i to pet vozila ISUZU Novo City i jedan katni autobus marke Ayats Eclipse.

Autobuska flota Centrotransa bogatija je za šest novih autobusa i to pet vozila ISUZU Novo City i jedan katni autobus marke Ayats Eclipse. Pet minibusa ISUZU  namijenjeni su za prigradsko – gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo i isti će biti raspoređeni na novootvorene linije Centrotransa. Nabavkom ovih vozila nastavlja se trend modernizacije voznog parka kompanije Centrotrans, a riječ je o autobusima sa dodatnom opremom za putnike kao što je pojačano grijanje, klima uređaj, novi redizajnirani uslužni set iznad sjedišta, sistem klimatizacije, radio/CD/DVD player itd.

Novo pojačanje u voznom parku Centrotransa je i autobus Ayats Eclipse koji je kupljen prvenstveno za međunarodni i vanlinijski saobraćaj. De luxe kategorija ovog vozila postignuta je sa najsavremenijom audio i video opremom, frižiderima, kafe aparatom, wc kabinom, klima uređajem, sigurnosnim pojasevima za svako sjedište, svjetlosnom markacijom, video sistemom itd. Sigurno je da će i ovaj drumski kruzer putnicima pružiti još ugodnije vožnje.

Prema investicijama za 2019. godinu, u narednom periodu planirana je kupovina pet najsavremenijih turističkih autobusa, za koju će Centrotrans investirati preko tri miliona KM. Ako posmatramo prethodnih šest mjeseci, zbog povećanih potreba i uspostavom novih linija, Centrotrans je za kupovinu 15 novih autobusa investirao oko tri miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti