Novi CineStar sa 1.450 sjedišta bit će najveće i najmodernije kino u BiH

14.10.2020. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Novi CineStar sa 1.450 sjedišta bit će najveće i najmodernije kino u BiH

Sa 10 moderno opremljenih kino dvorana i preko 1.450 sjedišta, CineStar Sarajevo bit će najveće, najmodernije, ali i najljepše kino u Bosni i Hercegovini.

Nakon Mostara, Bihaća, Tuzle, Banja Luke i Zenice, CineStar Cinemas, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, uskoro će otvoriti još jedan multiplex u Bosni i Hercegovini i to u sklopu najvećeg trgovačkog centra Bingo City Center, koji je otvoren u sarajevskom naselju Alipašin Most. Zajednička investicija Binga i CineStar-a iznosi ukupno 12 miliona konvertibilnih maraka, a ista će ponudu Sarajeva u segmentu kinoprikazivaštva svrstati uz bok sa najmodernim gradovima Evrope i svijeta.

CineStar Cinemas, multipleks posljednje generacije će, u Sarajevu, nastaviti njegovati koncept “Destination cinema”, koji je apsolutni trend u svjetskoj kino branši, a ljubiteljima filmske umjetnosti u bh. prijestolnici ponuditi nezaboravno kino iskustvo i u potpunosti promijeniti kino izlazak na kakav su navikli.

Sa 10 moderno opremljenih kino dvorana i preko 1.450 sjedišta, CineStar Sarajevo bit će najveće, najmodernije, ali i najljepše kino u Bosni i Hercegovini. Osim tehnološke superiornosti, interijer sarajevskog CineStara obilovati će raznolikošću materijala, boja i stilova, a potpisuju ga poznati dizajneri koji su uređivali i druge nagrađivana CineStar kina, od koji je posljednje u Splitu dobilo nagradu za najbolje novoizgrađeno kino u Europi 2018.

Osim u prepoznatljivim CineStar uslugama, poput Moja CineSrijeda - najpovoljnijeg dana u sedmici, Family paketa, proslave rođendana u dvije najmodernije rođendaonice, ali i loyalty programa koji omogućava uštede i kupovinu ulaznica online, posjetitelji će prije ili poslije filma moći uživati u Cinema Baru elegantnom dizajnerskom baru sa odvojenom pušačkom zonom kao i vanjskom natkrivenom terasom što će kino iskustvo podići na novi nivo. CineStar kina s pet zvjezdica tako posjetiocima osiguravaju najbolji užitak gledanja filmova, a organizatori događaja ovim kinom dobivaju i superiorni business centar za najrazličitija okupljanja, vrhunske promocije i konferencije. Vanjski parking kao i parking u garaži bit će besplatni.

Ljubiteljima udobnosti dok gledaju film biti će ponuđeno čak 5 vrsta sjedišta, a čak i regularna sjedišta u sarajevskom CineStaru izrađena su od kože uz mogućnost pomjeranja naslona naprijed i nazad što u većini kina nije slučaj. Još jedan novitet koji donosi CineStar je online prodaja ulaznica putem kreditinih, debitnih i Loyalty kartica.  U ovo vrijeme kada online prodaja raste svugdje u svijetu, CineStar ulaznice će biti dostupne na web stranici ili aplikaciji, ali i tradicionalno na blagajnama.

CineStar Cinemas je najveći kino lanac u Bosni i Hercegovini i regiji sa 158 dvorana i preko 24.500 sjedala, a multipleks u Sarajevu je 25. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Sarajevu je ujedno šesti grad u BiH u kojem CineStar posluje. Podsjetimo, prvi multipleks u Bosni i Hercegovini, CineStar Mostar, otvoren je 2012. godine, s ukupno 5 dvorana i 700 sjedišta. Nakon Mostara, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014. godine sa 6 kinodvorana i 834 sjedišta, te CineStar Tuzla 2016. godine sa 5 kinodvorana i 789 sjedišta. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci svoja vrata otvorio je početkom ove godine s ukupno 6 dvorana i 725 sjedišta. CineStar porodici posljednja se pridružila Zenica, u decembru prošle godine, i tako postala bogatija za 3 moderno opremljene dvorane sa preko 300 sjedišta.

U junu 2019. godine Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, jer predstavlja pravi primjer kompanije koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Nagrada 'International Exhibitor of the Year' dodjeljena je upravi Blitz-CineStara za izuzetnu predanost u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regionu i Evropi.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti